اخبار, گزارشات, مجله

نشست خبری عملکرد یکساله و برنامه های پیش روی بنیاد خیرین

به گزارش خبرنگار بنیاد خیرین صبح امروز 26 مرداد ماه 1401 نشستی خبری با موضوع عملکرد یکساله و برنامه های پیش روی بنیاد خیرین حوزه های علمیه برگزار شد. در ادامه مشروح سخنان حجت الاسلام فخر روحانی مدیر عامل بنیاد در این نشست خبری خواهد آمد:

در این چند سالی که به مناسبت برخی فعالیت ها با خیرین در ارتباط بودیم همیشه بین خیرین این دغدغه وجود داشته است که چرا انسجامی از سوی حوزه نسبت به فعالیت‌های خیرین وجود ندارد و هر مدیر یا هر مبلغ و استادی که خود دسترسی دارد از ظرفیت خیرین استفاده می کند و باقی افرادی که چنین ارتباطی ندارند از کمک های خیرین محروم هستند همچنین موازی‌کاری های فراوانی اتفاق می افتد و این به دلیل عدم اطلاع از فعالیت‌های دیگر خیرین می باشد همچنین مجموعه هایی که به نام حوزه های علمیه تشکیل شده بود و از خیرین مبالغی را جذب می نمود متاسفانه به جهت عدم ارتباطی که با بدنه مدیریت حوزه های علمیه داشت هیچ گاه در راستای نیازهای اساسی حوزه های علمیه قدم بر نداشت لذا با درایت آیت الله اعرافی و با توجه به سابقه ارزشمندی که در رابطه با بنیاد خیرین المصطفی که از ابداعات ایشان بود داشتند بنیاد خیرین حوزه های علمیه در اواخر مرداد سال گذشته راه اندازی شد و این ایام سالگرد تاسیس این مجموعه می باشد در این یک سال گذشته علاوه بر اینکه عمده وقت بنیاد صرف تشکیل ساختار و تدوین آیین نامه ها و دستورالعمل ها و توسعه ظرفیت های اولیه مجموعه شد اما با توجه به حجم نیازمندی های طلاب و مدارس و واحدهای مختلف صفی و ستادی حوزه علمیه خصوصاً ارجاعات حوزه مدیریت تبرعات و کمک های خیرین جذب شد و موفق شدیم در سال گذشته بالای ۲۰۰ میلیارد ریال جذب نقدی و غیرنقدی داشتیم. توزیع کمک‌های بنیاد در کمیسیونی که بدین منظور تحت اشراف مستقیم دفتر مدیر محترم حوزه های علمیه راه اندازی شده تصمیم‌گیری می‌شود و در کمترین زمان ممکن بدون بروکراسی‌های خاص اداری و به صورت شفاف به جامعه هدف توزیع می شود.

کمک هزینه ودیعه مسکن، پرداخت اقساط، کمک هزینه سلامت و درمان جهیزیه و ازدواج کمک به ایتام حمایت از چاپ و نشر آثار نخبگان اعطای گونه‌ای معیشتی و حمایت از گروه‌های جهادی از اهم فعالیت‌های بنیاد در سال گذشته بوده است.
نکته بسیار مهمی که در مورد بنیاد خیرین وجود دارد این است که عملکرد این بنیاد مختص به طلاب و روحانیون نیست بلکه مجموعه خیرینی که حوزه‌های علمیه را مورد اعتماد خود می‌داند کمک هایشان را به این مجموعه اختصاص می دهند تا با توجه به نیات خیر آنها توزیع گردد و میزان قابل توجهی از این کمک ها در غیر حوزه اما به صورت هدفمند و با پیوست فرهنگی تبلیغی توزیع می گردد به عنوان مثال در هیچ کدام از وقایع و سوانح اجتماعی در یک سال گذشته نبوده مگر اینکه بنیاد حضور و امدادرسانی داشته است، مانند سیل هرمزگان زلزله کرمان حادثه متروپل آبادان واژگونی قطار و همچنین فعالیت‌های مناسبتی در ماه مبارک رمضان ادغام عید سعید غدیر و برپایی عزاداری در ماه محرم و اطعام عموم عزاداران که معمولا به واسطه گروه‌های تبلیغی حوزوی که به این مناطق محروم اعزام می شود انجام می گیرد و این کمک‌ها به صودت هدفمند صورت خواهد گرفت. در دهه اول محرم تعداد ۶۹ نفر از بیمارانی که توانایی پرداخت هزینه های درمان را نداشتند با کمک خیرین بنیاد ترخیص شدند و این پاسخی است به سلبریتی هایی که کمک های جامعه ی مذهبی را صرفا در برگزاری مراسمات عنوان نموده اند. لازم به ذکر است ۱۶۰ تن از خانواده های ایتام تحت پوشش مستقیم بنیاد هستند. همچنین فعالیت عظیمی برای اربعین حسینی و تشکیل موکب در مرز ایران و عراق از برنامه‌های پیش روی بنیاد است.

یکی از مهم ترین فعالیت های این روزهای بنیاد راه اندازی پویش خانه های حسینی است که در آن، مستاجر متعهد می شود در ازای تخفیفی که از صاحب خانه می گیرد به صورت مستمر در خانه ای که اجاره نموده مراسم روضه برپا کند یا زیارت عاشورا بخواند و یا خانم خانه برای کودکان کلاس قرآن و نهج البلاغه داشته باشد. این طرح فعلا در قم اجرا می شود و متقاضیان چه کسانی که صاحب خانه هستند و دنبال مستاجری با این شرایط می گردند و چه افراد متدینی که حاضرند چنین شرطی را بپذیرند می توانند از طریق سایت بنیاد ثبت درخواست کنند تا در اسرع وقت با هم مرتبط بشوند. در این طرح هم مشکل مسکن بسیاری از افراد حل خواهد شد و نیازی نیست به سراغ ربا و وام های با سود بالا بروند و هم یک سنت حسنه دیرینه در میان خانه ها احیا می شود و طرفین از ثواب اخروی آن برخوردار خواهند شد.

 

دانلود فایل PDF گزارش عملکرد سالیانه بنیاد خیرین حوزه های علمیه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سه − 1 =